Excl. BTW Incl. BTW

101 kWh batterijcontainer 'Tiger''

Producteigenschappen

Capaciteit
101 kWh
Bruikbare capaciteit
81 kWh
Vermogen
90 kVA
Vermogen
72 kW
Lengte
299 cm
Hoogte
259 cm
Breedte
244 cm
Gewicht
2500 kg
Omstandigheden
Outdoor / IP42
Battery type
Li-ion LFP
Voltage
400 V / 230V
Type connectoren power out
1x 400 V 125 A, 1x 400 V 63 A CEE, 2x 400 V 32 A CEE, 3x 400 V 16 A, 1x 230 V 16 A (uitbreidbaar met paddenstoel)
Type connectoren power in
400 V 63 A CEE, 400 V 32 A CEE, 400 V 125 A CEE op aanvraag
Temperaturen
-25 C tot +45 C
Oplaad tijd
2 Uur
Zonnepanelen vermogen
1200 Wp

Omschrijving

Algemeen

Deze batterijcontainer is ideaal om in te zetten op plekken waar tijdelijk veel energie benodigd is, of om pieken op te vangen waar een aansluiting te klein is. Zero-emissie, stil en betrouwbaar.

De batterij is te combineren met andere energiebronnen zoals netaansluitingen (peak shaven), zonnepanelen, andere batterijen of een dieselaggregaat (hybride). Op de batterijcontainer zijn ook 3 stuks 400 Wp zonnepanelen gemonteerd. Inzet resulteert in besparingen tot 100% op verbruik van diesel en CO2 uitstoot tegen vergelijkbare of lagere kosten.

De batterij is eenvoudig in bedrijf te stellen. Aansturing en monitoring is lokaal mogelijk via het scherm, of op afstand via een portal. Dankzij ons online portal heb je altijd inzicht in je energieverbruik en staat van de batterij. 

Peak shaving

Met de unieke PowerAssist functionaliteit kan de Tiger tot wel 72 kW optellen bij de beschikbare netaansluiting. Het maximale uitgaande vermogen is dus de grootte van de netaansluiting plus 72 kW. Op deze manier kan de batterijcontainer hoge vermogenspieken opvangen die met de beschikbare netaansluiting niet bediend hadden kunnen worden. Op een later moment zal de batterijcontainer weer opladen vanuit het net.

Rekenvoorbeeld:

  • Bij een netaansluiting van 63 A met 3 fases is er vanuit het net 3 * 63 A * 230 V = 43.470 W = 43 kW beschikbaar.
  • Door het plaatsen van de Tiger kan er een continu vermogen van 43 kW + 72 kW = 115 kW geleverd worden.
  • Kortstondig kunnen er nog veel hogere vermogens geleverd worden.

UPS

De Tiger heeft een Uninterruptible Power Supply (UPS) functionaliteit:

Wanneer bepaalde essentiële apparaten absoluut niet mogen uitvallen door een storing in het net of andere calamiteit, kan de Tiger tussen de netaansluiting en de essentiële apparaten geplaatst worden. Wanneer het net door een stroomstoring wegvalt zal de batterijcontainer automatisch de stroomvoorziening naar de belastingen overnemen. Dit gebeurt zo snel (binnen 20 milliseconden) dat elektrische apparaten, zoals computers of medische apparatuur, ongestoord kunnen blijven functioneren. Door de grote capaciteit kan de Tiger de belastingen voor lange tijd blijven voeden, totdat het net weer hersteld is.

Vraag naar de mogelijkheden!

Off-grid (eilandbedrijf)

Bij een off-grid stroomvoorziening voor de korte termijn, zoals feesten, festivals en evenementen, kan een stand-alone configuratie de oplossing zijn. De batterijcontainer wordt vol afgeleverd en kan direct in gebruik genomen worden. Stil, emissieloos en volledig onafhankelijk van het net, dus op elke locatie te realiseren! Samen maken we een inschatting van uw verwachte verbruik, zodat uw evenement van begin tot eind van elektriciteit voorzien blijft. Met ons online platform heeft u altijd inzicht in het verbruik en de nog beschikbare energie. Zo kunt zonder zorgen uw evenement organiseren!

Hybride: in combinatie met dieselaggregaat

Wanneer er geen netaansluiting beschikbaar is, is een dieselaggregaat soms onvermijdelijk. Desondanks wilt u uw stroomvoorziening natuurlijk zo groen mogelijk regelen. De hybride configuratie met een batterijcontainer biedt hierbij twee belangrijke voordelen. Ten eerste kan het aantal draaiuren sterk verminderd worden. Ten tweede wordt de lage efficiëntie van de dieselaggregaat bij lage vermogens vermeden, en draait hij alleen op optimale efficiëntie om de batterijcontainer in een paar uur op te laden. Zo kan deze configuratie tot meer dan 80% in draaiuren, dieselgebruik en uitstoot besparen!

Tarieven

De verhuurtarieven zijn gegeven op weekbasis. Neem contact op voor tarieven die gelden bij langere verhuurperiodes.

Tarieven zijn inclusief advies, service, verzekering en inbedrijfstelling. Exclusief transportkosten. 

 

 

Offerte aanvragen

Een beoordeling toevoegen