Service en advies

Hulp nodig bij het selecteren van de juiste batterij? Vaak is het lastig in te schatten hoeveel energie er wordt verbruikt en welke batterij nodig is. Wij denken graag mee om te komen tot de best passende oplossing. Daarnaast kunnen we helpen bij het bepalen van de stroombehoefte en een stroomplan opstellen dat past bij een project, festival of evenement.

 

Kom je er niet uit? Bel ons op +31 10 307 4678 of mail naar info@rentabattery.nl voor advies. Wij helpen je graag verder! Zie ook ons blog op de website voor nog meer batterijkennis en achtergrondartikelen.

 

Werkwijze batterijcontainers


Het inzetten van batterijcontainers vraagt om maatwerk. Hieronder volgt een globale weergave van de verhuurperiode.


  • Er vindt een inventarisatie plaats om de stroombehoefte te bepalen en het stroomplan op te stellen. We bekijken welke stroombronnen er eventueel al aanwezig zijn, en selecteren de meest geschikte batterij.
  • Wij verzorgen de in bedrijf stelling, waarbij de batterijcontainers op de juiste wijze aangesloten en ingesteld worden.
  • Gedurende het project houden wij met real time monitoring continu de status en prestaties van onze systemen in de gaten. Mochten er zich storingen voordoen, dan kunnen we deze meestal op afstand verhelpen.
  • Na afloop van ieder project verzorgen wij een rapportage met daarin een overzicht van de prestaties en besparingen.


 

Werkwijze draagbare batterijen.


Het gebruik van onze draagbare batterijen is heel eenvoudig. Hieronder volgt een weergave van de verhuurperiode.


  • De klant bepaalt welke apparatuur van stroom voorzien moet worden. Op de website wordt een daarbij passende draagbare batterij geselecteerd. Eventueel neemt de klant telefonisch of via de email contact op om advies te krijgen over wat de meeste geschikte batterij is, en om te informeren naar de beschikbaarheid.
  • Via onze website kunnen bestellingen geplaatst worden. De klant geeft daarbij aan of de batterij zelf opgehaald wordt, of bezorgd mag worden. Betaling vindt plaats via ideal of op factuur.
  • Tijdens de huurperiode zijn we telefonisch beschikbaar voor eventuele vragen tijdens het gebruik van de batterij.
  • Na afloop van de huurperiode wordt de batterij weer ingeleverd. Wanneer alles in orde is wordt de borg binnen 5 werkdagen teruggestort.


FAQ draagbare batterijen


Welke batterij heb ik nodig?
Dit hangt af van het vermogen (in Watt) dat je apparatuur vraagt en hoe lang je de apparatuur wilt gebruiken. Op vrijwel elk apparaat is een sticker aanwezig die aangeeft hoeveel Watt er nodig is.

 

Voorbeeld: Een TV vraagt 180W en deze dient zes uur aan te kunnen staan. Dit vraagt 6*180 = 1180 Wattuur, oftewel ongeveer 1.2kWh aan energie.
Onze Beaver met een capaciteit van 1.5kWh zou hier de beste optie zijn.

 

Hoe lang kan ik mijn apparatuur van stroom voorzien met een batterij?
Dit hangt af van het vermogen (in Watt) dat je apparatuur vraagt. Door de capaciteit van de batterij (in kWh) te delen door het vermogen, kan je berekenen hoeveel uur je je apparatuur van stroom kan voorzien.

 

Voorbeeld: Bij een Beaver met een capaciteit van 1.5kWh en een apparaat met vermogen van 50W is er 1500/50= 30 uur aan stroom beschikbaar.

 

Worden de batterijen vol geleverd?
Ja! De batterijen worden met een volle accu geleverd/opgehaald. Mocht je de batterijen voor een langere tijd huren, dan wordt een oplader bijgeleverd.

 

Zijn alle batterijen bij alle pick-up points beschikbaar?
Nee. Bij onze hoofdvestiging in Schiedam zijn alle draagbare batterijen uit voorraad leverbaar. Op onze andere locaties hebben we een beperkte voorraad. Neem vooral contact met ons op om te na te gaan of onze voorraad aan uw vraag voldoet. In overleg kunnen we wel andere modellen of grotere aantallen leveren vanaf de pick-up points.

 

Kan ik korting krijgen als ik voor langere periodes of grotere aantallen huur?
Ja dat is mogelijk. Neem contact met ons op om staffelkortingen te bespreken.

 

Kan ik mijn bestelling annuleren en welke kosten gaan daarmee gepaard?
In onze algemene voorwaarden is het volgende opgenomen over annuleren:

 

Huurder kan, tenzij anders is overeengekomen, de overeenkomst tot twee weken voor tijdstip van de terbeschikkingstelling van het huurobject schriftelijk kosteloos annuleren, tenzij hier in de offerte uitdrukkelijk een andere termijn voor is opgenomen. Bij het bevestigen van een offerte gaat huurder akkoord met de annuleringskosten zoals hieronder weergegeven:

 

-          20% van het orderbedrag, wanneer annulering plaatsvindt uiterlijk 14 dagen voor het tijdstip waarop het huurobject aan huurder ter beschikking gesteld wordt.

-          50% van het orderbedrag, wanneer annulering plaatsvindt uiterlijk 7 dagen voor het tijdstip waarop het huurobject aan huurder ter beschikking gesteld wordt.

-          80% van het orderbedrag, wanneer annulering plaatsvindt tussen 7 en 1 dagen voor het tijdstip waarop het huurobject aan huurder ter beschikking gesteld wordt.

-          100% van het orderbedrag, inclusief eventueel gemaakte transportkosten, indien de annulering plaatsvindt op de dag waarop het huurobject aan huurder ter beschikking gesteld wordt.