Festivals en Evenementen


Parken, bossen, duinen of andere festivalterreinen bieden vaak onvoldoende vaste stroompunten voor de tijdelijke energievoorziening van bijvoorbeeld muziekinstallaties en horecavoorzieningen. Dieselaggregaten worden nu nog vaak ingezet om de benodigde stroom te genereren. Zowel vanuit festivalorganisaties als het publiek is er steeds meer bewustzijn van de milieu-impact van festivals. Gemeenten zijn daarnaast strenger bij het verlenen van vergunningen. In Amsterdam heeft dit in 2020 bijvoorbeeld al geleid tot een verbod op het inzetten van aggregaten op festivals. Naar verwachting zullen andere steden volgen.


Toepassingen


Er ontstaat in de evenementensector een sterk toenemende behoefte aan een flexibel inzetbare duurzame stroomvoorziening voor het leveren van piekstromen. Met onze batterijcontainers bieden wij de perfecte oplossing voor de bouwplaats die streeft naar zero-emissie.


Bij Peak Shaving op de netaansluiting worden onze batterijcontainers aangesloten op een netaansluiting. Dit kan een aansluiting zijn van bijvoorbeeld 3x35A of 3x80A en die zorgt ervoor dat de batterij wordt opgeladen. Wanneer er piekstromen gevraagd worden die hoger zijn dan wat de netaansluiting kan leveren, worden deze pieken opgevangen door de batterij. Dit gaat volautomatisch, de gebruiker heeft hier geen omkijken naar.


Bij Peak Shaving op een generator worden onze batterijcontainers opgeladen door een generator. De batterij zal het grootste deel van de tijd zorgen voor de stroomvoorziening, waardoor de generator veel minder draaiuren dan normaal gesproken het geval zou zijn. Door gebruik te maken van een automatisch start-stop signaal krijgt de generator vanuit de batterijcontainer het signaal om in- of uit te schakelen. Dit gaat volautomatisch, de gebruiker heeft hier geen omkijken naar.


Bij een Eilandbedrijf wordt er enkel gebruik gemaakt van de batterijcontainer voor de stroomvoorziening, en is er geen mogelijkheid om deze op te laden. Dit is mogelijk wanneer de stroomvraag beperkt is, gedurende een korte periode.