Bouw en Infrastructuur De bouw van woningen en aanleg van infrastructuur kenmerken zich door langlopende projecten die veelal in een stedelijke omgeving worden uitgevoerd. In veel gevallen is er een (bouw)aansluiting aanwezig van bijvoorbeeld 3x32A om in de primaire energiebehoefte te voorzien. Steeds vaker worden deze aansluitingen te laat opgeleverd, vanwege capaciteitsproblemen bij de netbeheerders. De meeste bouwplaatsen maken daarnaast gebruik van één of meerdere dieselaggregaten om alle energieverbruikers van elektriciteit te voorzien.

Door de sterke elektrificatie van bouwmaterieel, zoals torenkranen en graafmachines, is de beschikbare aansluiting steeds vaker ontoereikend. Tegelijkertijd is de inzet van meer dieselaggregaten onwenselijk. 


Onze batterijcontainers worden steeds vaker ingezet voor het verzwaren van de stroomaansluiting op bouwplaatsen. Hierdoor kan het benodigde vermogen geleverd worden, zonder dat er gebruik gemaakt hoeft te worden van een dieselaggregaat.Toepassingen


Er ontstaat in deze sector een sterk toenemende behoefte aan een flexibel inzetbare duurzame stroomvoorziening voor het leveren van piekstromen. Met onze batterijcontainers bieden wij de perfecte oplossing voor de bouwplaats die streeft naar zero-emissie.

Bij Peak Shaving op de netaansluiting worden onze batterijcontainers aangesloten op een netaansluiting. Dit kan een aansluiting zijn van bijvoorbeeld 3x35A of 3x80A en die zorgt ervoor dat de batterij wordt opgeladen. Wanneer er piekstromen gevraagd worden die hoger zijn dan wat de netaansluiting kan leveren, worden deze pieken opgevangen door de batterij. Dit gaat volautomatisch, de gebruiker heeft hier geen omkijken naar.

Bij Peak Shaving op een generator worden onze batterijcontainers opgeladen door een generator. De batterij zal het grootste deel van de tijd zorgen voor de stroomvoorziening, waardoor de generator veel minder draaiuren dan normaal gesproken het geval zou zijn. Door gebruik te maken van een automatisch start-stop signaal krijgt de generator vanuit de batterijcontainer het signaal om in- of uit te schakelen. Dit gaat volautomatisch, de gebruiker heeft hier geen omkijken naar.

Bij een Eilandbedrijf wordt er enkel gebruik gemaakt van de batterijcontainer voor de stroomvoorziening, en is er geen mogelijkheid om deze op te laden. Dit is mogelijk wanneer de stroomvraag beperkt is, gedurende een korte periode.