Vergroten netaansluiting


Een grotere aansluiting op het elektriciteitsnet is nodig wanneer de stroomvraag groter is dan door de huidige elektriciteitsaansluiting geleverd kan worden. In zulke gevallen kan bij de netbeheerder gevraagd worden om het verzwaren van de netaansluiting.


Echter, in zogenaamde congestiegebieden is het voor netbeheerders niet mogelijk om elektriciteitsaansluitingen te vergroten wanneer zakelijke gebruikers hierom vragen. Er zijn inmiddels gevallen bekend waarin netbeheerders aangeven dat de wachttijd op het vergroten van een aansluiting wel drie of vier jaar bedraagt. Voor veel bedrijven is dit een enorm probleem. Zij kunnen bijvoorbeeld niet de bedrijfsactiviteiten uitbreiden, of verduurzamingsmaatregelen doorvoeren (bijvoorbeeld laadpalen voor elektrische voertuigen) die vragen om een zwaardere stroomaansluiting. Door een batterijcontainer in te zetten kan een netaansluiting tijdelijk of permanent vergroot worden.


Toepassingen


Bij Peak Shaving op de netaansluiting worden onze batterijcontainers aangesloten op een netaansluiting. Dit kan een aansluiting zijn van bijvoorbeeld 3x35A of 3x80A, die ervoor zorgt dat de batterij wordt opgeladen.  Wanneer er piekstromen gevraagd worden die hoger zijn dan wat de netaansluiting kan leveren, worden deze pieken opgevangen door de batterij. Dit gaat volautomatisch, de gebruiker heeft hier geen omkijken naar.


De UPS functionaliteit behoort tot de standaard uitrusting van onze batterijcontainers. Wanneer het net door een stroomstoring wegvalt zal de batterijcontainer automatisch de stroomvoorziening naar de belastingen overnemen. Dit gebeurt zo snel (binnen 20 milliseconden) dat elektronische apparaten, zoals computers, ongestuurd kunnen blijven functioneren.