Excl. BTW Incl. BTW

57 kWh batterijcontainer 'Dolphin'

Producteigenschappen

Capaciteit
57 kWh
Bruikbare capaciteit
46 kWh
Vermogen
45 kVA
Vermogen
36 kW
Lengte
198 cm
Hoogte
168 cm
Breedte
94 cm
Gewicht
1350 kg
Omstandigheden
Outdoor / IP33
Battery type
Li-ion LFP
Voltage
400 V / 230 V
Type connectoren power out
1x 400 V 63 A (uitbreidbaar met paddenstoel)
Type connectoren power in
400 V 63 A, 230 V 16 A
Temperaturen
-25 C tot +45 C
Oplaad tijd
2 Uur

Omschrijving

Algemeen

Deze compacte krachtpatser is ideaal om in te zetten op plekken waar tijdelijk veel energie benodigd is, of om pieken op te vangen waar een aansluiting te klein is. Zero-emissie, stil en betrouwbaar.

De batterij is te combineren met andere energiebronnen zoals netaansluitingen (peak shaven), zonnepanelen, andere batterijen of een dieselaggregaat (hybride).  Inzet resulteert in besparingen tot 100% op verbruik van diesel en CO2 uitstoot tegen vergelijkbare of lagere kosten.

De batterij is eenvoudig in bedrijf te stellen. Aansturing en monitoring is lokaal mogelijk via het scherm, of op afstand via een portal. Dankzij ons online portal heb je altijd inzicht in je energieverbruik en staat van de batterij. 

Peak Shaving 

Met de unieke PowerAssist functionaliteit kan de Dolphin tot wel 36kW optellen bij de beschikbare netaansluiting. Het maximale uitgaande vermogen is dus de grootte van de netaansluiting plus 36kW. Op deze manier kan de batterijcontainer hoge vermogenspieken opvangen die met de beschikbare netaansluiting niet bediend hadden kunnen worden. Op een later moment zal de batterijcontainer weer opladen vanuit het net.

Rekenvoorbeeld:

  • Bij een netaansluiting van 32 A met 3 fases is er vanuit het net 3 * 32 A * 230 V = 22.080 W = 22 kW beschikbaar.
  • Door het plaatsen van de Dolphin kan er een continu vermogen van 22 kW + 36 kW = 58 kW geleverd worden.
  • Kortstondig kunnen er nog veel hogere vermogens geleverd worden.

Op de input van de Dolphin kan ook een éénfase stroomvoorziening aangesloten worden. Dit is een “gewoon” stopcontact zoals die in ieder huis te vinden is. Op die manier kan een simpel stopcontact met een vermogen van 16 A * 230 V = 3.680 W = 3,68 kW uitgebreid worden naar een driefase stroomvoorziening met een continu vermogen van bijna 40 kW

UPS

De Dolphin heeft een Uninterruptible Power Supply (UPS) functionaliteit:

Wanneer bepaalde essentiële apparaten absoluut niet mogen uitvallen door een storing in het net of andere calamiteit, kan de Dolphin tussen de netaansluiting en de essentiële apparaten geplaatst worden. Wanneer het net door een stroomstoring wegvalt zal de batterijcontainer automatisch de stroomvoorziening naar de belastingen overnemen. Dit gebeurt zo snel (binnen 20 milliseconden) dat elektrische apparaten, zoals computers of medische apparatuur, ongestoord kunnen blijven functioneren. Door de aanzienlijke capaciteit kan de Dolphin de belastingen voor ruime tijd blijven voeden, totdat het net weer hersteld is.

Vraag naar de mogelijkheden!

Off-grid (eilandbedrijf)

Bij een off-grid stroomvoorziening voor de korte termijn, zoals feesten, festivals en evenementen, kan een stand-alone configuratie de oplossing zijn. De batterijcontainer wordt vol afgeleverd en kan direct in gebruik genomen worden. Stil, emissieloos en volledig onafhankelijk van het net, dus op elke locatie te realiseren! Samen maken we een inschatting van uw verwachte verbruik, zodat uw evenement van begin tot eind van elektriciteit voorzien blijft. Met ons online platform heeft u altijd inzicht in het verbruik en de nog beschikbare energie. Zo kunt zonder zorgen uw evenement organiseren!

Hybride: in combinatie met dieselaggregaat

Wanneer er geen netaansluiting beschikbaar is, is een dieselaggregaat soms onvermijdelijk. Desondanks wilt u uw stroomvoorziening natuurlijk zo groen mogelijk regelen. De hybride configuratie met een batterijcontainer biedt hierbij twee belangrijke voordelen. Ten eerste kan het aantal draaiuren sterk verminderd worden. Ten tweede wordt de lage efficiëntie van de dieselaggregaat bij lage vermogens vermeden, en draait hij alleen op optimale efficiëntie om de batterijcontainer in een paar uur op te laden. Zo kan deze configuratie tot meer dan 80% in draaiuren, dieselgebruik en uitstoot besparen!

Tarieven

De verhuurtarieven zijn gegeven op weekbasis. Neem contact op voor onze dag- en weekendtarieven, of tarieven die gelden bij langere verhuurperiodes.

Tarieven zijn inclusief advies, service, verzekering en inbedrijfstelling. Exclusief transportkosten.

 

 

Offerte aanvragen

Een beoordeling toevoegen