Vacature stagiar Batterijtechnologie data-analyse

HBO Stagiair(e)s Batterijtechnologie & Data-analyse – Najaar 2022

 

Profiel Rentabattery

Scale-up Rent a Battery verhuurt innovatie mobiele batterijsystemen. Hiermee kan overal en altijd gebruik gemaakt worden van schone energie, zonder de overlast die benzine- en dieselaggregaten met zich mee brengen. Wij leveren stille en schone stroom, met een product-range van draagbare stopcontacten tot batterij-containers. Hiermee hebben we nu al een unieke positie veroverd in Nederland! De onderneming is opgericht in 2020, en groeit langzaam maar zeker door naar een serieuze speler in de markt voor mobiele stroomvoorzieningen. Onze klanten zijn voornamelijk bedrijven uit de bouwsector en organisatoren van festivals en events.  Daarnaast verhuren we kleinere systemen aan particulieren.

 

Context

Weet je wat een dieselaggregaat is? Juist, zo’n ronkende, stinkende, trillende bron van ergernis die zorgt voor de tijdelijke stroomvoorziening van bijvoorbeeld bouwplaatsen of festivals. Wij bieden met onze stille en schone batterijen een prettig alternatief, waarmee we een stevige  bijdrage leveren aan de verduurzaming van de markt voor tijdelijke stroomvoorzieningen. Een echte groeimarkt die enorme kansen met zich mee brengt! In gemeenten als Amsterdam en Utrecht zijn bijvoorbeeld inmiddels al beperkingen opgelegd aan het gebruik van dieselaggregaten. Ondertussen wordt de techniek van mobiele batterijsystemen continu verbeterd, waardoor ze in steeds meer gevallen een alternatief bieden voor vervuilende aggregaten.

 

Opdracht

Voor 2022 en 2023 hebben wij investeringen gepland staan in nog veel meer batterijsystemen voor onze verhuurvloot. Uiteraard willen we deze systemen zo effectief mogelijk inzetten, en perfect laten aansluiten op de wensen van onze klanten.

De inzet van onze huidige batterijsystemen levert waardevolle data op, die gelogd wordt in diverse portals. Op dit moment passen wij slechts beperkt data-analyse toe. Hier willen we graag verandering in brengen. Door diepgaande data-analyse toe te passen, verwachten wij onze batterijen nog veel slimmer en effectiever toe te passen.

 

Een echte uitdaging, want we leveren maatwerk met een groeiend aantal producten voor heel uiteenlopende klanten! Je zal ze zeker gaan ontmoeten, want bij deze functie hoort ook dat je regelmatig op pad gaat naar bijvoorbeeld festival-locaties of bouwplaatsen, zodat je snapt wat onze klanten nodig hebben.

 

Onder de opdracht vallen onderstaande taken. Graag stellen we in overleg een stageplan op dat past bij jouw vaardigheden, opleiding en ambities zodat het voor jou een onvergetelijke stageperiode wordt. Deze opdracht kan uitgevoerd worden als meewerk- of afstudeerstage

 

Technologie & Data-analyse

 • Je inventariseert welke mogelijkheden er zijn voor data-collectie
 • Je zet monitorings-systemen ten behoeve van metingen en ziet toe op de werking hiervan
 • Je maakt de data inzichtelijk en presenteert deze op effectieve wijze
 • Je interpreteert de data en geeft daarbij adviezen voor de operationele inzet van onze systemen
 • Je vertaalt data-analyse in concrete adviezen voor wat betreft ons assortiment, de bedrijfsvoering en klantbehoeften
 • Je werkt mee in de dagelijkse bedrijfsvoering van onze verhuuractiviteiten en hebt daarbij contact met bijvoorbeeld klanten en leveranciers

 

Dit ga je doen:

Tijdens je stage werk je aan een van bovenstaande opdracht. Je zal hierbij regelmatig contact hebben met leveranciers, klanten en overige stakeholders. Je werkt in een multidisciplinair team, in nauwe samenwerking met de medewerkers van Rentabattery. Onze systemen staan bij klanten in heel Nederland en België. Om meer gevoel te krijgen bij de context zullen we je regelmatig meenemen naar projectlocaties van klanten.

 

Jouw profiel

Je herkent je in onderstaand profiel:

 • HBO-opleiding op het gebied van Elektrotechniek, Technische Informatica, Chemie, Automotive of Technische Bedrijfskunde
 • Affiniteit met energie en batterijtechnologie
 • Een groen hart: passie voor duurzaamheid
 • Enige kennis en veel interesse op het gebied van Elektrotechniek/Engineering/Data-analyse
 • Leergierig en bereid om in korte tijd opgeleid te worden tot een echte batterij-expert

 

Je werkomgeving:

Ons kantoor te Schiedam, vlakbij Rotterdam, bestaat uit 5 medewerkers. In ons team werken we samen vanuit verschillend achtergronden en disciplines, zoals engineering, innovatie, finance en marketing. Wij zijn gevestigd in het ONS-gebouw, dat zich ontwikkelt tot een dynamische hub voor innovatie startups en scale-ups. Er heerst een informele sfeer waar collega’s in een hecht teamverband werken. Wij zijn gewend om flexibel te werken, en bieden zowel fysiek als online uitstekende faciliteiten. Afhankelijk van de omstandigheden werk je fysiek of online, of een combinatie van beiden.

 

 

Ons aanbod

Wat bieden wij jou?

 

·       werken in een professioneel en gedreven team, in een echte mooie startup-hub

·       de mogelijkheid om mee te werken aan de marktintroductie van baanbrekende innovaties

·       de mogelijkheid om in korte tijd een echte batterij-expert te worden

·       een 32-urige werkweek en een stagevergoeding van €350 per maand

·       startdatum in overleg, bij voorkeur eind augustus 2022

·       doorgroeimogelijkheden richting een fulltime funcite

·       persoonlijke begeleiding van een multidisciplinair team

·       ontspannen en flexibele werkomgeving

·       inkijk in de bedrijfsvoering van een innovatieve groene scale-up

·       Relatief klein bedrijf, waardoor er direct door alle collegas naar je geluisterd wordt en je erg dichtbij het product staat

 

 

Jouw reactie

Ben je enthousiast?

 

Solliciteer dan direct door je motivatiebrief met CV voor 29 juni 2022 naar Rob den Exter via Rob@rentabattery.nl

 

Check www.rentabattery.nl of voor meer info, of bel ons op 010-307 4685.