Vacature stagiair logistiek

HBO Stagiair(e)s Logistiek – Najaar 2022


Profiel Rentabattery

Scale-up Rentabattery verhuurt innovatie mobiele batterijsystemen. Hiermee kan overal en altijd gebruik gemaakt worden van schone energie, zonder de overlast die benzine- en dieselaggregaten met zich mee brengen. Wij leveren stille en schone stroom, met een product-range van draagbare stopcontacten tot batterij-containers. Hiermee hebben we nu al een unieke positie veroverd in Nederland! De onderneming is opgericht in 2020, en groeit langzaam maar zeker door naar een serieuze speler in de markt voor mobiele stroomvoorzieningen. Onze klanten zijn voornamelijk bedrijven uit de bouwsector en organisatoren van festivals en events.


Context

Weet je wat een dieselaggregaat is? Juist, zo’n ronkende, stinkende, trillende bron van ergernis die zorgt voor de tijdelijke stroomvoorziening van bijvoorbeeld bouwplaatsen of festivals. Wij bieden met onze stille en schone batterijen een prettig alternatief, waarmee we een stevige bijdrage leveren aan de verduurzaming van de markt voor tijdelijke stroomvoorzieningen. Een echte groeimarkt die enorme kansen met zich mee brengt! In gemeenten als Amsterdam en Utrecht zijn bijvoorbeeld inmiddels al beperkingen opgelegd aan het gebruik van aggregaten. Ondertussen wordt de techniek van mobiele batterijsystemen continu verbeterd, waardoor ze in steeds meer gevallen een alternatief bieden voor vervuilende aggregaten.


Opdracht

In 2022 hebben wij flink geïnvesteerd in de uitbreiding van onze verhuurvloot. We bezitten over een snel groeiend aan batterijsystemen, op verschillende locaties in Nederland en België. Dit leidt voor ons tot verschillende uitdagingen in de uitvoer van de verhuurwerkzaamheden. We willen bijvoorbeeld nog veel slimmer worden in het inrichten van de logistieke processen die gepaard gaat met de verhuur, zodat we onze klanten op een zo efficiënt mogelijke wijze van onze batterijen kunnen voorzien. Daarbij willen we op veel effectievere wijze gebruik maken van ondersteunende systemen, zodat we mensen en middelen op efficiënte wijze inzetten.

Jouw opdracht bestaat uit het opzetten én uitvoeren van het logistiek proces, van order tot levering. Een echte uitdaging, want we leveren maatwerk met een groeiend aantal producten voor heel uiteenlopende klanten! Je zal ze zeker gaan ontmoeten, want bij deze functie hoort ook dat je regelmatig op pad gaat naar bijvoorbeeld festival-locaties of bouwplaatsen, zodat je snapt wat onze klanten nodig hebben.

Onder de opdracht vallen onderstaande werkzaamheden. Graag stellen we in overleg een stageplan op dat past bij jouw vaardigheden, opleiding en ambities zodat het voor jou een onvergetelijke stageperiode wordt. Deze opdracht kan uitgevoerd worden als meewerk- of afstudeerstage.


Werkzaamheden

 • Je brengt het huidige proces van order tot levering in kaart
 • Je doet onderzoek naar verbetering van het proces, op basis van interviews metverschillende belanghebbenden (waaronder klanten, leveranciers, collega’s)
 • Je doet onderzoek naar beschikbare (plannigs)systemen en adviseert hoe we deze het bestekunnen inzetten.
 • Je levert concrete verbetervoorstellen op in de vorm van procesbeschrijvingen
 • Opvolgen van Ad-hoc verzoeken: regelmatig komen er spoedbestellingen binnen, ofverandert er iets in lopende projecten
 • Als onderdeel van je stage werk je mee aan de verschillende processen

Je zal tijdens je stage regelmatig contact hebben met leveranciers, klanten en overige stakeholders. Je werkt in een multidisciplinair team, in nauwe samenwerking met de je collega’s.


Jouw profiel

Je herkent je in onderstaand profiel:

 • HBO-opleiding op het gebied van logistiek, (technische) bedrijfskunde of ondernemerschap
 • Affiniteit met energie
 • Affiniteit met logistiek, planning en coördinatie
 • Een groen hart: passie voor duurzaamheid
 • Proactief, extravert en enthousiast


Je werkomgeving:

Ons kantoor te Schiedam, vlakbij Rotterdam, bestaat uit 5 medewerkers. Het bevindt zich in het ONS- gebouw, dat zich ontwikkelt tot een dynamische hub voor innovatie startups en scale-ups. Er heerst een informele sfeer waar collega’s in een hecht teamverband werken. Wij zijn gewend om flexibel te werken, en bieden zowel fysiek als online uitstekende faciliteiten. Afhankelijk van de omstandigheden werk je fysiek of online, of een combinatie van beiden.


Ons aanbod

Wat bieden wij jou?

 • Werken in een professioneel en gedreven team, in een echte mooie startup-hub
 • De mogelijkheid om mee te werken aan de marktintroductie van een baanbrekendeinnovatie
 • De mogelijkheid om in korte tijd veel te leren over energieopslag
 • Een 32-urige werkweek en een stagevergoeding van €325 per maand
 • Startdatum in overleg, bij voorkeur eind augustus 2022


Jouw reactie

Ben je enthousiast?


Solliciteer dan direct door je motivatiebrief met CV voor 15 juni 2022 naar Rob den Exter via rob@rentabattery.nl

Check www.rentabattery.nl of voor meer info, of bel ons op 010-307 4685.