Vacature stagiair marketing

Stagiair(e)s Marketing en Communicatie – Najaar 2022 


Profiel Rent a Battery

Scale-up Rentabattery verhuurt innovatie mobiele batterijsystemen. Hiermee kan overal en altijd gebruik gemaakt worden van schone energie, zonder de overlast die benzine- en dieselaggregaten met zich mee brengen. Wij leveren stille en schone stroom, met een product-range van draagbare stopcontacten tot batterij-containers. Hiermee hebben we nu al een unieke positie veroverd in Nederland! De onderneming is opgericht in 2020, en groeit langzaam maar zeker door naar een serieuze speler in de markt voor mobiele stroomvoorzieningen. Onze klanten zijn voornamelijk bedrijven uit de bouwsector en organisatoren van festivals en events.


Context

Weet je wat een dieselaggregaat is? Juist, zo’n ronkende, stinkende, trillende bron van ergernis die zorgt voor de tijdelijke stroomvoorziening van bijvoorbeeld bouwplaatsen of festivals. Wij bieden met onze stille en schone batterijen een prettig alternatief, waarmee we een stevige bijdrage leveren aan de verduurzaming van de markt voor tijdelijke stroomvoorzieningen. Een echte groeimarkt die enorme kansen met zich mee brengt! In gemeenten als Amsterdam en Utrecht zijn bijvoorbeeld inmiddels al beperkingen opgelegd aan het gebruik van aggregaten. Ondertussen wordt de techniek van mobiele batterijsystemen continu verbeterd, waardoor ze in steeds meer gevallen een alternatief bieden voor vervuilende aggregaten.


Opdracht

Voor 2022 hebben wij investeringen gepland staan in nog veel meer batterijsystemen voor onze verhuurvloot. Uiteraard willen we hiermee een zo hoog mogelijk bezettingsgraad realiseren, en de batterijen zo veel mogelijk verhuren. Hulp op het gebied van marketing is hierbij super fijn! Gezien de onbekendheid van de markt met onze systemen is het echter van groot belang om hier een goede invulling aan te geven. Wij merken dat er nog veel onbenut marktpotentieel is, en willen dit graag benaderen door middel van marketing en campagnes.


Een echte uitdaging, want we leveren maatwerk met een groeiend aantal producten voor heel uiteenlopende klanten! Je zal ze zeker gaan ontmoeten, want bij deze functie hoort ook dat je regelmatig op pad gaat naar bijvoorbeeld festival-locaties of bouwplaatsen, zodat je snapt wat onze klanten nodig hebben.

Onder de opdracht vallen onderstaande taken. Graag stellen we in overleg een stageplan op dat past bij jouw vaardigheden, opleiding en ambities zodat het voor jou een onvergetelijke stageperiode wordt. Deze opdracht kan uitgevoerd worden als meewerk- of afstudeerstage 


Marketing 

 • Je brengt marktsegmenten en gebruikerswensen in beeld   
 • Je brengt strategische partners in beeld en denkt mee over proposities
 • Je werkt product-markt-combinaties uit en geeft hier invulling aan door marktbenadering
 • Je werkt de marketing-mix uit en voert deze uit
 • Je stelt een strategisch marketingplan op en werkt dit uit 


Communicatie
 • Je levert input en plaatst content op diverse social media
 • Je denkt mee met het opzetten en uitvoeren van nieuwe campagnes voor diverse doelgroepen en de marketingacties die daaruit voortkomen
 • Je werkt onze website bij en denkt mee over verdere optimalisatie
 • Je leidt zelfstandig kleine projecten en voert deze van A tot Z uit
 • Je verzamelt informatie uit het hele bedrijf en zet dit om naar communicatie-uitingen (flyers, web-teksten, social media)
 • Je schrijft teksten, maakt foto's en filmpjes en ontwikkelt flyers en posters.
Dit ga je doen:

Tijdens je stage werk je aan een van bovenstaande opdrachten. Je zal hierbij regelmatig contact hebben met leveranciers, klanten en overige stakeholders. Je werkt in een multidisciplinair team, in nauwe samenwerking met de medewerkers van Rentabattery.


Jouw profiel

Je herkent je in onderstaand profiel:

 • HBO-opleiding op het gebied van marketing, communicatie, bedrijfskunde of ondernemerschap 
 • Affiniteit met energie
 • Een groen hart: passie voor duurzaamheid
 • Proactief, extravert en enthousiast 


Je werkomgeving:

Ons kantoor te Schiedam, vlakbij Rotterdam, bestaat uit 5 medewerkers. Het bevindt zich in het ONS- gebouw, dat zich ontwikkelt tot een dynamische hub voor innovatie startups en scale-ups. Er heerst een informele sfeer waar collega’s in een hecht teamverband werken. Wij zijn gewend om flexibel te werken, en bieden zowel fysiek als online uitstekende faciliteiten. Afhankelijk van de omstandigheden werk je fysiek of online, of een combinatie van beiden.


Ons aanbod

Wat bieden wij jou?

 • Werken in een professioneel en gedreven team, in een echte mooie startup-hub
 • De mogelijkheid om mee te werken aan de marktintroductie van een baanbrekende innovatie
 • De mogelijkheid om in korte tijd veel te leren over energieopslag
 • Een 32-urige werkweek en een stagevergoeding van €350 per maand
 • Startdatum in overleg, bij voorkeur september 2022


Jouw reactie

Ben je enthousiast? 


Solliciteer dan direct door je motivatiebrief met CV voor 15 juni 2022 naar Rob den Exter via rob@rentabattery.nl

Check www.rentabattery.nl of voor meer info, of bel ons op 010-307 4685.