Vacature stagiair marketing

Stagiair(e)s Marketing en Communicatie – Najaar 2022 


Profiel Rent a Battery

Ben jij een enthousiaste, ambitieuze student en wil jij vanuit jouw achtergrond bijdragen aan onze productontwikkeling voor schone energietechnologie? Werken bij startup Rent a Battery betekent werken bij dé specialist op het gebied van batterijtechnologie. 


Rent a Battery verhuurt mobiele batterijsystemen. Hiermee kan overal en altijd gebruik gemaakt worden van schone energie, zonder de overlast die benzine- en dieselaggregaten met zich mee brengen. De onderneming is opgericht in 2020, en groeit langzaam maar zeker door naar een serieuze speler in de markt voor mobiele stroomvoorzieningen. Tot onze klantenkring behoren particulieren, bedrijven, overheden en non-profit organisaties. We zijn gevestigd in Schiedam, en werken met 5 medewerkers aan innovaties op het gebied van energieopslag – de cruciale schakel om de energietransitie te laten slagen! 


Context

Strengere wet- en regelgeving voor inzet van dieselaggregaten leidt tot een sterk toenemende vraag naar alternatieven voor een schone en stille tijdelijke stroomvoorziening. In gemeenten als Amsterdam en Utrecht zijn inmiddels al beperkingen opgelegd aan het gebruik van aggregaten. Ondertussen nemen de prestaties van mobiele batterijsystemen continu toe, waardoor ze in steeds meer gevallen een alternatief bieden voor vervuilende aggregaten. Zusterbedrijf StoredEnergy ervaarde hierdoor een behoefte onder klanten om batterijen te huren en is daarom in 2020 een apart verhuurbedrijf opgestart: Rent a Battery (www.rentabattery.nl). Wij spelen in op de toenemende behoefte vanuit de bouw-, infra- en festivalmarkt naar een stille en emissievrije bron van stroom op plekken waar geen netaansluiting aanwezig is. 


Opdracht

Voor 2022 hebben wij investeringen gepland staan in nog veel meer batterijsystemen voor onze verhuurvloot. Uiteraard willen we hiermee een zo hoog mogelijk bezettingsgraad realiseren, en de batterijen zo veel mogelijk verhuren. Hulp op het gebied van marketing is hierbij super fijn! Gezien de onbekendheid van de markt met onze systemen is het echter van groot belang om hier een goede invulling aan te geven. Wij merken dat er nog veel onbenut marktpotentiëel is, en willen dit graag benaderen door middel van marketing en campagnes.


Onder de opdracht vallen onderstaande taken. Graag stellen we in overleg een stageplan op dat past bij jouw vaardigheden, opleiding en ambities. Het is mogelijk dat de opdracht door meerdere stagiair(e)s wordt uitgevoerd. 


Marketing 

 • Je brengt marktsegmenten en gebruikerswensen in beeld   
 • Je brengt strategische partners in beeld en denkt mee over proposities
 • Je werkt product-markt-combinaties uit en geeft hier invulling aan door marktbenadering
 • Je werkt de marketing-mix uit en voert deze uit
 • Je stelt een strategisch marketingplan op en werkt dit uit 


Communicatie
 • Je levert input en plaatst content op diverse social media
 • Je denkt mee met het opzetten en uitvoeren van nieuwe campagnes voor diverse doelgroepen en de marketingacties die daaruit voortkomen
 • Je werkt onze website bij en denkt mee over verdere optimalisatie
 • Je leidt zelfstandig kleine projecten en voert deze van A tot Z uit
 • Je verzamelt informatie uit het hele bedrijf en zet dit om naar communicatie-uitingen (flyers, web-teksten, social media)
 • Je schrijft teksten, maakt foto's en filmpjes en ontwikkelt flyers en posters.
Dit ga je doen:

Tijdens je stage werk je aan een van bovenstaande opdrachten. Na een korte stoomcursus batterijtechnologie ga je aan de slag met het uitvoeren van het je werkzaamheden. Je zal hierbij regelmatig contact hebben met leveranciers, klanten en overige stakeholders. Je werkt in een multidisciplinair team van professionals en studenten, in nauwe samenwerking met de medewerkers van Rent a Battery.  


Jouw profiel

Je herkent je in onderstaand profiel:

 • HBO-opleiding op het gebied van marketing, communicatie, bedrijfskunde of ondernemerschap 
 • Affiniteit met energie
 • Een groen hart: passie voor duurzaamheid
 • Proactief, extravert en enthousiast 


Je werkomgeving:

Ons kantoor te Schiedam bestaat uit 5 medewerkers. Het bevindt zich in het ONS-gebouw, dat zich ontwikkelt tot een dynamische hub voor innovatie startups en scale-ups. Er heerst een informele sfeer waar collega’s in een hecht teamverband werken. Wij zijn gewend om flexibel te werken, en bieden zowel fysiek als online uitstekende faciliteiten. Afhankelijk van de omstandigheden werk je fysiek of online, of een combinatie van beiden. 


Ons aanbod

Wat bieden wij jou?

 • Werken in een professioneel en gedreven team, in een echte mooie startup-hub
 • De mogelijkheid om mee te werken aan de marktintroductie van een baanbrekende innovatie
 • De mogelijkheid om in korte tijd veel te leren over energieopslag
 • Een 32-urige werkweek en een stagevergoeding van €325 per maand
 • Startdatum in overleg, bij voorkeur januari 2022


Jouw reactie

Ben je enthousiast? 


Solliciteer dan direct door je CV (met motivatiebrief evt.) naar Rob den Exter via Rob@rentabattery.nl. 

Check www.rentabattery.nl of voor meer info, of bel ons op 010-307 4685.