Welke batterij heb ik nodig?

woensdag 1 maart 2023 | Categorie: Kennis

Wij hebben een breed assortiment batterijen, van draagbare stopcontacten tot batterijcontainers. Een van de meest gestelde vragen door klanten is dan ook: welke batterij heb ik nodig?

assortiment

Het bepalen van het juiste formaat batterij hangt af van verschillende factoren, waaronder het gewenste vermogen, de benodigde capaciteit, de toepassing en de duur van de energieopslag die je nodig hebt. Onderstaande stappen helpen om het juiste formaat batterij te bepalen:

1. Begin met het identificeren van de behoefte op basis van de energieverbruikers. Hoeveel elektriciteit moet de batterij kunnen leveren en voor hoelang? Om dit te bepalen breng je in kaart wat het totale vermogen (in kiloWatt, kW) is van de apparatuur die je wilt aansluiten. Houdt daarbij ook rekening met eventuele stroompieken, die bijvoorbeeld gevraagd worden bij het inschakelen van apparatuur. Vervolgens vermenigvuldig je het totale aantal kW's met het aantal uren dat je de apparatuur van stroom wilt voorzien. Dit geeft de totale energieopslagcapaciteit (in kilowatturen, kWh) die nodig is. Op onze website is bij alle modellen duidelijk aangeven hoeveel vermogen (kW) en capaciteit (kWh) de batterij biedt.

2. Bekijk welke connectoren (stopcontacten) je apparatuur nodig heeft. Onze kleinste batterijen zijn voorzien van standaard 230V stopcontacten, terwijl de batterijcontainers zijn voorzien van krachtstroomaansluitingen voor 32A, 63A, 125A en 400A Powerlock connectoren. 

3. Houdt rekening met het formaat en transport. Onze draagbare batterijen kunenn overal, binnen of buiten, geplaatst worden. Voor plaatsing van batterijcontainers komt een vrachtwagen met autolaadkraan voorrijden. 

4. Raadpleeg de specificaties van de batterijen. Naast de capaciteit in kWh en het vermogen in kW zijn dit bijvoorbeeld de afmetingen, het gewicht en de beschikbare connectoren.  

Raadpleeg een van onze collega's: In de meeste gevallen is het raadzaam om contact met ons op te nemen. Een professioneel advies kan helpen om een weloverwogen beslissing te nemen op basis van de behoeften en het budget.

Door deze factoren te overwegen en specifieke energiebehoeften goed te begrijpen, kan je een weloverwogen beslissing nemen over het juiste formaat batterijcontainer voor jouw toepassing. We wensen je een prettige, schone en stille stroomvoorziening!

Terug naar het nieuwsoverzicht